Doğum gününüzü tebrik eder, hayırlı ve uzun ömürler dileriz.
Günün Hadisi
Kişi arkadaşının dini üzeredir. O halde sizden birisi kiminle arkadaşlık yaptığına dikkat etsin. Kişi sevdiği ile beraber(haşrolunacaktır)dir. - Hadisi Şerif
Hergüne Bir Dua
Benden bana ezâ veren şeyi gideren ve bana yarayacak şeyi bende tutan Allah'a hamd olsun
Affetmek üzerine
Bir öğretmen ders sırasında öğrencilerine dönüp der ki; "Yarın hepiniz birer tane plastik torba ve beşer kilo patatesle geleceksiniz okula." Öğrenciler, buna şaşırırlar ama bir şey de diyemezler. Ertesi gün hepsinin sıralarının üzerinde patatesler ve torbalar hazırdır. Kendisine meraklı gözlerle bakan öğrencilerine şöyle der öğretmen:
"Şimdi, bugüne dek affetmeyi reddettiğiniz her kişi için bir patates alın, o kişinin adını o patatesin üzerine yazıp torbanın içine koyun."
Torbalar elimizde
Bazı öğrenciler torbalarına üçer beşer tane patates koyarken, bazılarının torbası neredeyse ağzına kadar dolmuştur. Öğretmen, kendisine "Peki şimdi ne olacak?" der gibi bakan öğrencilerine ikinci açıklamasını yapar: "Bir hafta boyunca nereye giderseniz gidin, bu torbaları yanınızda taşıyacaksınız. Yattığınız yatakta, bindiğiniz otobüste, okuldayken sıranızın üstünde, hep yanınızda olacaklar."
Sıkıldık ve yorulduk
Aradan bir hafta geçmiştir. Hocaları sınıfa girer girmez, denileni yapmış olan öğrenciler şikâyete başlarlar: "Hocam, bu kadar ağır torbayı her yere taşımak çok zor..." Ya da "Hocam, patatesler kokmaya başladı. Vallahi, insanlar tuhaf bakıyorlar artık. Hem sıkıldık, hem yorulduk?"
Öğretmen gülümseyerek öğrencilerine şu dersi verir:
"Görüyorsunuz ki, affetmeyerek asıl kendimizi cezalandırıyoruz. Kendimizi ruhumuzda ağır yükler taşımaya mahkediyoruz. Affetmeyi karşımızdaki kişiye bir ihsan olarak düşünüyoruz, halbuki affetmek en başta kendimize yaptığımız bir iyiliktir."
Alıntı...
Bu hikayeyi çok severek okurum
Bunu çok sevdiğm bir gazeteci abim anlatmıştı bende sizlerle paylaşmak istedim
[/b]
Resüde Filiz
Akıllı bir insan, kendisiyle birlikte hareket edecek akıllı bir dost edinirse, iyi ilkelerde birleştikleri için, onunla mutlu olacak ve bütün sıkıntıların üstesinden gelecektir.
''Türk demek, dil demektir.Millet olmanın en belirgin niteliklerinden biri dildir. 'Türk milletindenim.'diyen kişi, herşeyden önce kesinlikle Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir kişi, Türk kültürüne ve milletine bağlılığını öne sürerse buna inanmak doğru olmaz.''
''Amacımız, Türk Dili'nin öz zenginliğini ortaya çıkarmak,onu dünya dilleri arasında,değerine yaraşır
yüksekliğe eriştirmektir.''
''Türk demek Türkçe demektir; ne mutlu TÜRKÜM diyene!''
Eminim canım yoktur senin torbanda patetes .Sana başka bir şey yazayım gül yine.Ananemle ilgili
Ananem rahmetli dedeme kızar hakkımı helal etmem derdi ona bir gün dedimki anane sen ahirette hakkını alıcan dedemden melekler diyecek al bir yerini sende kopardın kolunu bacağını şimdide git cennete dediler kapısına geldin bekçi melek bu şekilde giremezsin dedi sen de niye dedin (aynı anda gerçektende sordu gözlerini kocaman açıp tatlı tatlı) sen affetmedin Allah bile kullarını affediyor diyecekler ay deme çocuğum vazgeçtim ben affettim dedeni demişti çok gülerdik sözlerine çok yaşasın canım ananem sizi bekliyorum İstanbul'a gelin diye çocuğum ölmeyecem daha kışları gelicem yine kalmaya diyor
Düzenleyen Doruk-Ece Düzenleme Tarihi: 20.02.2009 16:24
Resüde Filiz
Akıllı bir insan, kendisiyle birlikte hareket edecek akıllı bir dost edinirse, iyi ilkelerde birleştikleri için, onunla mutlu olacak ve bütün sıkıntıların üstesinden gelecektir.
''Türk demek, dil demektir.Millet olmanın en belirgin niteliklerinden biri dildir. 'Türk milletindenim.'diyen kişi, herşeyden önce kesinlikle Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir kişi, Türk kültürüne ve milletine bağlılığını öne sürerse buna inanmak doğru olmaz.''
''Amacımız, Türk Dili'nin öz zenginliğini ortaya çıkarmak,onu dünya dilleri arasında,değerine yaraşır
Büyüklerimizin degerini bilmemiz lazim benim bir tek anneannem hayatta suan ve ben onu cok seviyorum onlarin hayir dualarini almak kadar güzel birsey varmi hayatta oda beni cok sever Allah saglikli ömürler versin hepsine bütün yaslilarimizi öpüyorum
Resüde Filiz
büklerimiz başımızda oldugu sürece torbamızda hiç patates kalmıyacak galiba hani derlerya bir hatır iki hatır üçüncüye vur yatır diye biz onu yapamıyoruz işte affetmeyi seçiyoruz allah herkesi affetsin
Resüde Filiz
Her insan, hayatının bir yerinde mutlaka hata yapar. Zaten büyüklerimizde beşer şaşar dememişler miydi?
İnsan hatasını anladığı zaman özür dileyip helallik almasını da bilmeli.
Aşk, arkadaşlık, bağlılık, duygusallık vb. birtakım kavramların devamı gelmeyeceği bilinse bile, hatalardan dolayı özür dilenmesi gerekir. Son din olan İslamiyet te her türlü kusurun Allah tarafından bağışlanabileceği ancak kul hakkı için durumun farklı olduğu bilinmektedir.
Dünya sandığımız kadar büyük değil, onu biz e büyük gösteren bizim küçüklüğümüzdür aslında. Öyle olaylarla karşılarız ki zaman zaman yanlış yaptığımız insanlarla bir daha karşılaşma-
yacağımızı düşünürken bir anda değişik bir ortam ve konuda karşımıza çıkmıştır.
Bundan dolayı sevgide cömert, sevdiklerimizi kırmakta cimri olalım. Bu dünyada tek bir insan olabilirsiniz ama belki birisi için koskocaman Dünya olabilirsiniz. Kalbi temiz her insan, hatıralarda kötü anılmaktan korku duyar. Seven insan sevgisini paylaşmaktan asla kaçınmaz. Ayrıca sevgi dolu bir insanıda kolay kolay kimse, hatıralarının sonuna olumsuzluk eki koyarak anmaz.
Düzenleyen zeynep Düzenleme Tarihi: 21.02.2009 10:34
zeynep kaplan
Çok güzel Gülseren
Bundan dolayı sevgide cömert, sevdiklerimizi kırmakta cimri olalım. Bu dünyada tek bir insan olabilirsiniz ama belki birisi için koskocaman Dünya olabilirsiniz. Kalbi temiz her insan, hatıralarda kötü anılmaktan korku duyar. Seven insan sevgisini paylaşmaktan asla kaçınmaz. Ayrıca sevgi dolu bir insanıda kolay kolay kimse, hatıralarının sonuna olumsuzluk eki koyarak anmaz.
Resüde Filiz