Doğum gününüzü tebrik eder, hayırlı ve uzun ömürler dileriz.
Günün Hadisi
Kişi arkadaşının dini üzeredir. O halde sizden birisi kiminle arkadaşlık yaptığına dikkat etsin. Kişi sevdiği ile beraber(haşrolunacaktır)dir. - Hadisi Şerif
Hergüne Bir Dua
Benden bana ezâ veren şeyi gideren ve bana yarayacak şeyi bende tutan Allah'a hamd olsun
Deniz kobrası, dünyanın en zehirli yılanıdır.
Filler zıplamayan tek memelilerdir.
Yetişkin bir ayı, bir at kadar hızlı koşabilir.
2 bin 600 kurbağa cinsi vardır.
Bir sineğin, saatteki hızı 8 kmr17;dir.
Yunuslar, gözleri açık uyurlar.
Sümüklüböceklerin dört tane burnu vardır.
Bir devekuşunun gözü beyninden büyüktür.
İnek sütünün pH değeri 6r17;dir.
Bir timsahın gözlerinin arasındaki mesafe, ayaklarının büyüklüğüne eşittir.
Dalmaçyalilar gut olmayan tek köpek cinsidir.
Ayı inlerinin girişleri her zaman kuzeye bakar.
Bukalemunların dilleri, vücutlarından iki kat daha uzundur.
Kereviz yerken harcanan kalori, kerevizin içindeki kaloriden daha fazladır.
Hipopotamlar insandan daha hızlı koşarlar.
Meşe ağaçları elli yasına gelmeden meşe palamudu üretemezler.
Aslanlar bir günde 50 kez çiftleşebilirler.
Sadece dişi sivrisinekler ısırır.
Köpeklerin ter bezleri ayaklarındadır.
Larry Hagman (JR.)Dallas dizisinin setinde hiç kimsenin sigara içmesine izin vermezdi.
Salatalığın yüzde 96r17;si sudur.
Bir kilo limonda bir kilo çilekten daha fazla şeker vardır.
Perur17;da hiç umumi tuvalet yoktur.
Timsahlar renk körüdür.
Yarim kilo bal yapabilmek için arılar iki milyondan fazla çiçekten bitki özü toplamak zorundadırlar.
Sadece dişi kanaryalar ötebilir.
Tarantulalar iki buçuk yıl yiyeceksiz yasayabilirler.
Havuca rengini karoten verir.
İnciler sirkede erir.
Zikir anmak, Allahr17;ı hatırlamak, her sözünde ve her işinde Or17;nun emirlerine uymak, yasakladıklarından sakınmak. (Bkz. Tasavvuf) Anma, anımsama, ezberleme, hatırlama. Söylenmesi tavsiye edilen hamd, sena ve dua için kullanılan sözler. Bazı alimler zikri, insana sevap kazandıran her türlü hareket olarak tarif etmişlerdir.
Yeni Zelandar17;da yaşayan Kea adında bir cins papağan araba pencerlerinin etrafındaki kauçuk şeritleri yer!
Kaydedilen en uzun tavuk uçuşu 13 saniyedir
Dünyadaki beyaz karıncaların toplam ağırlığı insanlarin 10 katıdır.
Eşeklerin gözleri dört ayaklarını da görebilecek şekildedir.
Kedilerin her bir kulağında 32 adele vardır.
Kutup ayıları solaktır.
Zürafalar 35 cm. uzunlukta siyah bir dile sahiptirler.
Hayvanlar aleminde sadece domuzlar güneşten yanabilir.
Yeni Zelanda Güneybatı Pasifik Okyanusunda, iki büyük ada ve birçok küçük adalar üzerinde kurulmuş, 34°25r17;-47°17r17; güney enlemleri ve 166°27r17;-178°35r17; doğu boylamları arasında yer alan bir güney yarım küre ülkesi.
Baykuş, mavi rengi görebilen tek kuştur.
İnsanları parmak izinden, köpekleri ise burun izinden tanımak mümkündür.
Develerin üç tane kaşı vardır.
Kirpiler suyun üzerinde batmadan kalırlar.
Istakozların kanı mavi renktedir
Bir zamanlar birbirlerine asik iki genc vardi. Kizin adi Tispe,delikanlinin ki ise Piremus idi. Bunlar yanyana evlerde otururlardi.Birlikte büyüdüler ve çocukluklarindan beri birbirlerine karsi ask beslerlerdi. fakat aileleri görüsmelerini istemezler birbirlerine uygun olmadiklarini düsünürlerdi. Oysa onlar birbirlerini ölesiye seviyorlardi. Iki evin arasinda gizli bir çatlak vardi, aileleri bunu bilmezler onlarda geceleri burda bulusur o aradan birbirlerine seslerini duyurur asklarini dile getirirlerdi. Bir gece ormandaki agacin altinda bulusmaya karar verdiler.Tispe agaca Piremusr17;dan önce varmisti. Gittiginde avini yeni yemis agzindan kanlar akan kocaman bir aslanla karsi karsiya
geldi. Korkarak bir magaraya dogru kosmaya basladi. Farkinda olmadan yolda boynundaki esarpini düsürmüstü. O sirada Piremus geldi gördükleri karsisinda donup kalmisti.Kocaman aslan agzinda kanlarla birlikte biricik sevgilisi Tisper17;nin esarpini parçaliyordu. O an aklina gelen ilk ve tek sey aslanin Tisper17;yi öldürerek yedigiydi. Tispesiz yasayamazdi. Aklindan geçen sadece aski ugruna canina kiymakti. Belinden hançerini çikardi ve gögsüne sapladi.Kanlar içinde cansiz bedeni yere düstü.Tispe ise korkusunu bir kenara atip bir an önce askini görmek için magaradan çikmaya karar vermisti. Agacin altina geldiginde o korkunç sahneyle yüzlesti. Piremusr17;un cansiz vücudu yerdeydi ve elinde Tisper17;nin düsürdügü esarpini tutuyordu. Ilk once genc kiz olanlar karsisinda aglamaktan hiçbir seyi anlayamamisti. Ama esarpi ve
uzaklasan aslani görünce anladi.Bir an magarada düsündügü o korkunç sey basina gelmisti. Ve onun öldügünü düsünen Piremus aski ugruna canina kiymisti. Tispe bir an bile düsünmeden hanceri aldi ve gögsüne götürdü. Onlarin aski ölesiye bir askti
ve ölüm bile onlari ayiramazdi. Eger Piremus aski ugruna ölümü göze aldiysa o da hiç çekinmeden canina kiyabilirdi ve hançeri sapladi. Birden vücudu Piremusr17;un bendeninin üstüne yigildi. O anda tanrilar bu yüce aski ölümsüzlestirmek istediler ve bu çiftin üstünde duran agaci bunlarin askina adadilar. Piremusun kanini bu agacin
meyvelerine, Tispenin gözyaslarini ise agacin yapraklarina verdiler.O günden beri kara dut agacinin meyvesinin çikmayan lekesini,(Piremusun kan lekesini), dut agacinin yapraklari, (Tispenin gözyaslari) temizler.. Bilir misiniz dut agacinin meyvesinin lekesi
çikmaz ama elinize agacin yapragini alir ovusturursaniz lekenin gittigini göreceksiniz)
karadut cok faydali bir meyveymis erkan topuz hocamiz konserve yapip siseleyin suyunu icin diyor sen bos ver hikayeye senin fayda gormemen icin en sevdigin meyveyi yazmislardir arisin ya
zeynep kaplan
nurdan benim en sevdigim meyva erik, bayiliyorum saniyorum bu gidisimde toplam 6 kilo yemisimdir, bul bakalim erikle ilgili görelim senide, hazira konma ögle.
vallahi getirdim ablacigim ama sana ulastirmam zorki 3 kilo kadar getirmisimdir, benim bavulu tasiyanlar nevar bunun icinde diye soruyor, bilseler neler oldugunu.
- pardon saatiniz var mi acaba?
- yok, maalesef.
- aliriz?
- yemezler
-merhaba, saat var mı
-ne?
-saat diyorum.
-eee
-kaç olmuş acaba.
-ne oldu randevun mu var.
-yoo.
-o halde niye soruyorsun
-merak ettim de
-bi git be!!
- Pardon isminizi öğrenebilir miyim
- Naapcan
- Kalbime kazıycam, kimse unutturamasın diye
- Ha çok romantiğim diyosun
- Evet...
- Peki embesilliğini gizleyebilecek bi özelliğin var mı
-Pardon tanışabilir miyiz
-2 soru sorcam bilirsen tanışırız
-1-Cumhurbaşkanımızın adı
-Erdoğan
-daaaaat 2- ekmek kaç YTL
-YTL mi o ne
-daaaaaaaaat hadi canım hadi seni televoledeki mankenler paklar
- Sigaran ve sen ölesine birbirine benzionuz ki... Ama onu ben yaktım, beni de sen
- Allala enteresan... Bence de sen ve sigaram benziyosunuz... İkinizi de ayağımın altında ezebilirim
- Upss
- bayaannn gülüşünüz ne kadar tatlı. babanız şekerci mi?
- hayır semerci senin gibi eşeklere semer dikiyoo
erigi cocukken yedik severdim ama simdi alerji yapiyor zaten burdada bulupta yemek mesele anacim.sana bir erik ablacim.aynaya bakiyorsun elinin isaret parmagive bas parmagiyle yuvarlak yapiyorsun sonra elini burnuna götürüyorsunburnunun ucu ciktimi yuvarlaktan he al iste sana erik .nasil.heheheheheheheeeee.senir sinir ettim demi eglenmek istedimbirazya kizma hemencanim benim
nurdan filiz][img][img][/img][/img][/mail]
ERIKı veren ağaç gülgillerdendir. İlkbaharda çıkan eriğin yeşil, kırmızı ve sarı meyvesini sonbahara kadarki dönemde, kurutulmuşunu da yıl boyunca severek yeriz.
Latince adı 'Prunus domestica' olan erik, en eski yazılı belgelere göre 2000 yıldır bilinmekte, Kafkasya ve Hazar Deniz'i çevresinden dünyâya yayıldığı sanılmaktadır. 'Prunus institia' adlı bir diğer erik türünün anavatanı ise Şam bölgesi olur.
Erkenci dönem can eriğini (P. Cerasifera), yaz ortalarında olgunlaşan Japon vayâ İtalyan eriği (P. Salicina) tâkip eder. Ağustosta olgunlaşmaya başlayan Avrupa eriği (P. Domestica) ise ekim ayına kadar yenilebilir. Farklı dönemlerde olgunlaşan eriğin, farklı biçim ve büyüklükteki meyvalarının ince kabuğu, türlere göre yeşil, sarı, kırmızı ve mor renklerde olabilir. Ülkemizdeki en tanınmış erik çeşitleri can eriği, papaz eriği, mürdüm eriği ve tatlı üryânî eriğidir.
Erik, ülkemizin hemen her yöresinde yetiştirilmektedir. Daha çok tâze meyve olarak tüketildiği gibi komposto, hoşaf, şurup, pekmez, reçel, marmelat ve pestili yapılır veyâ kurutularak saklanır. Satın alırken, canlı yeşil, sert, sulu ve lekesiz olan erikleri seçilmelidirler.
Eriğin yararları
Erik bol miktarda B vitaminleri içermektedir. Uzmanlar eriğin bağırsakları yumuşatıcı bir etkiye sâhip olduğunu söylüyorlar. Erik, ayrıca potasyum ve magnezyum minerali açısından da zengin bir meyvedir. Uzmanlar; karaciğer, kalp ve böbrek hastalıklarına, sindirim rahatsızlığı çekenlere, tuzsuz rejim yapan ve romatizma rahatsızlığı olanlara da öneriyorlar.
100 gr taze erik; 66 kalori, 17.8 gr karbonhidrat, 299 mg potasyum, 17 mg fosfor, 2mg sodyum, 18 mg potasyum, 0.5 mg demir, 0.4 mg lif içeriyor. Ayrıca A, B1, B2, B3, B6, C, E vitamini içeriyor. Kuru eriğin besin değerleri tazesine göre daha fazla ve pişirilmeden yenmesinde yarar vardır.
nurdancigim güldürdün beni sen cok yasa emi, gercekten zeynep abla nerden buldun bunlari helal olsun sana, neymis bu erik kendiside bilmiyordur bukadar faydali oldugunu, sagol.
sen nurdana demissin hadi bul da yaz diye ama o hic orali olmadigi gibi bana da profesor mu oldun diye bir de dalga geciyor ona yardimci olalim dedik erigi ben de cok severim kiz da eksi filan demiyor bir yiyor ki
zeynep kaplan